Często zadawane pytania/problemy graczy Bananki.pl
28.08.2017, 11:53
Uwaga! Poradnik został stworzony po części z wypowiedzi innych użytkowników forum. Stanowi ogólną całość. Nie zarzucajcie mi, że "to już było tłumaczone KOPIUJESZ!".
Witajcie :D Przeglądałem trochę forum w poszukiwaniu często zadawanych pytań oraz problemów z jakimi mają do czynienia użytkownicy niniejszej strony. Postaram się na większość z nich odpowiedzieć!
1. DAJCIE JAKIES NOWE KODY!!
Strona działa na tej zasadzie, że twórcy gier płacą stronie, jeśli ta zareklamuje ich gry dając im możliwość zbierania punktów (bananków) za które potem można kupić/wygrać drogi sprzęt/doładowania itp. Rozdając kody, użytkownicy mają szansę wzbogacić się bez wysiłku co daje szansę na zdobycie drogiego przedmiotu za darmo - jakoś tak xD Normalnie aby zdobyć np. 100 bananków trzeba by zagrać w 2-3 gry lub zrobić 1 większe zadanie. Grając w gry wspierasz ich twórców, a wykorzystując kod tylko siebie.
2. co tak wolno ! sprawdzajcie szybciej te artykuly
Postawcie się na miejscu Administracji. Dostajecie kilkadziesiąt artykułów. Każdy musi zostać sprawdzony pod względem poprawności oraz plagiatu. Dodatkowo do chodzą do tego zadania z gier, budowa nowej aplikacji (tak słyszałem) i wiele innych odpowiedzialności. Administratorzy to też ludzie - nie powstali do sprawdzania artykułów. Bądźcie cierpliwi i czekajcie, aż wasz artykuł zostanie sprawdzony.
3. Mój klucz steam nie doszedł
Poczekaj do 2 dni. Na ogół przychodzą w godzinach porannych ale z tym różnie.
4. Gdzie moje bananki ?
Patrz pkt 3 ;)
5. ss nie chce sie wyslac
SS nie może ważyć więcej niż 2MB. Jak zmniejszyć rozdzielczość w 5 krokach tak aby ss się załadował?
1) Pobieramy darmowego GIMPa.
2) Przeciągamy do niego screen shota z gry.
3) Klikamy Shift + Ctrl + E.
4) Nazwa: (nazwa twojego ss).jpg i klikamy Wyeksportuj.
5) Jakość ustawiamy na 45.
Gotowe! Teraz nasz ss waży około 200KB.
6. CHCE ZMIENIC NICK
Jeśli zarejestrowałeś się na stronie złym nickiem, pozostają Ci 2 opcje. Albo piszesz do administracji albo zakładasz nowe konto.
7. mam problem z rejestracja w grze POMOCY !!!
Potwierdź e-mail, wyczyść pliki cookie, za aktualizuj przeglądarkę Google Chrome, odczekaj do 2 dni.
8. Granie na Fun Zone - o co chodzi?
Fun Zone to strefa darmowych gier przeglądarkowych. Zasada polega na tym: Ogląszasz reklamy + Zdobywasz wyższe poziomy = Bananki. (Wg mnie nie opłacalny sposób na zdobywanie bananków. W czasie gdy ty poświęcisz 5 godzin na zdobycie 100 bananków, ja zdobędę 500 w bananopedii) - Tylko moja opinia :D
9. TA SRTONA TO SCAM OSZUKUJA !! MNIE LUDZIE NEI GRAJCIE TU!!!!
Pewna garstka użytkowników dostaje napadu agresji/szału w momencie gdy zamówili sobie skina lub coś innego i nie doszło do 48h. Zamiast do nich dołączyć, skorzystaj z tych rad:
1) Co się stało?
2) Od kiedy ten problem ma miejsce?
3) Po opisaniu problemu na forum i braku odpowiedzi, która go rozwiąże napisz na support.
Mam nadzieję, że taki streszczony poradnik się w miarę przyda! :D Chodzi mi głównie o nowych użytkowników, którym nie chce się szperać po forum.
Rzetelny
Społecznik
Pomocny3
Wulgarny
Troll