Tak, a popatrz na to tak: ktoś poznaję stronkę bananki od Cb, rejstruje się z Twojego linku i zazwyczaj jest tak, że przez pierwszy miesiąc osoba ta wyciąga doładowanie, a Ty otrzymujesz punkty do rankingu. A tak btw to mój ranking miałby wprowadzić kontrolę na tym, aby użytkownicy nie tylko wchodzili przez miesiąc po rejestracji i od czasu do czasu wykonwywali zadanie, lecz po pierwszym miesiącu już mogli coś osiągnąć i udzielać się na stronce.
A teraz pomyśl taka sytuacja w rankingu:
Gościu nr. 1 zaprosił 6 osób w tym 5 jest aktywnych, wchodzą codziennie i wykonują jakieś tam zadania, lecz po miesiącu mają zaledwie po 500 bananków i praktycznie nic nie wnoszą do strony, kompletnie nic. Wyobraź sobie, że ten gościu nr. 1 wygrywa 10k bananków.
Po drugiej stronie mamy gościa nr. 2. Zaprosił 4 osoby w tym 3 są aktywne: udzielają się na forum, piszą pytania, sugestie, wykonują zadania i po misiącu odbierają nagrodę za 2,5 k bananków, a po wydaniu zostaje im jeszcze z 1k. Każdemu z osobna.
W tym rankingu wygrałby Gościu nr. 1 , a Gościu nr. 2 zajmuje miejsce 4, ponieważ są jeszcze inni, którzy uczynili podobnie jak Gościu nr. 1, tylko mniej ludzi się zarejestrowało z ich linku.
Podsumujmy:
10 k wygrywa Gościu nr. 1, zaprosił użytkowników, którzy nic nie dali serwisowi.
0.5k wygrywa Gościu nr. 2, zaprosił użytkowników, którzy udzielali się i wykonali mnstwo różnych zadań.
Według mojego rankingu:
Gościu nr. 1 zarabia ok. 6400 pkt i zajmuje dajmy na to 2 lub 3 miejsce.
Gościu nr. 2 zarabia ok. 8650 pkt i wygrywa 10k
I gdzie Ty tu widzisz straty dla strony? Na tym, że doładowywują za zdobyte bananki? Ta strona na tym polega. Przpomnę, że wczeniej też musiał wykonać zadania, za które strona dostała pieniądze.
Nie chcesz zarabiać na kogoś?
A czy to komś przynosi jakieś straty? Logując się na stronie, zakładasz zdobywać, a następnie wydawać bananki, a że ktoś na tym zarobi, tak bardzo Ciebie to boli??
Zapytasz skąd mam informacje o tym, że ktoś już w 1 miesiącu po rejestracji zdobywa pierwsze doładowanie? Pytałem się tu i ówdzie, nie tylko na tej stronie, lecz na stronkach podobnych do tej.
Dlaczego tamci od Gościa nr. 1 nie zdobyli doładowania w 1 miesiącu? Bo nikt nie kontroluje tego czy dobywają bananki czynie, lecz patrzą czy jest codziennie aktywny. Otrzymał taką informację od polecającego i tak zrobił.
Rzetelny
Społecznik
Pomocny
Wulgarny
Troll